• Leu / EUR4.9485
  • Leu / GBP5.6239
  • Leu / USD4.5545

Anuar Cele mai dinamice companii din Romania

 

Ziarul Financiar vă propune un nou proiect editorial - Cele mai dinamice companii din România - un produs care îi aduce în prim-plan pe învingătorii crizei generate de pandemia de COVID-19.

Într-un an în care businessul, de la mic la mare, a lucrat cu scenarii de criză şi a fost provocat zilnic să afle căile pentru a rămâne în picioare, într-un an pentru care nimeni nu-şi construise strategii de adaptare din timp, într-un an în care ne întrebam cu toţii cât de mare va fi prăbuşirea şi cât vom pierde din tot ce am construit, în cel mai greu an pentru business din ultimul deceniu, zeci de mii de companii au crescut. S-au adaptat, au schimbat, au construit, au dezvoltat, au angajat, au crescut.

Anuarul Cele mai dinamice companii din România îşi propune să vorbească despre ele. Demersul nostru jurnalistic „scoate la tablă” peste 250 de companii din agricultură, industria alimentară, industria prelucrătoare, construcţii, comerţ, energie, sănătate, transporturi şi logistică, IT&C, dar numărul învingătorilor este mult mai mare.

Într-un an greu pentru business, zeci de mii de companii din România au găsit energia, ideile şi banii pentru a se transforma din nişte „condamnaţi la pierderi” în adevăraţi câştigători. Anuarul Cele mai dinamice companii din România vorbeşte despre aceste companii.

Am pornit în demersul nostru editorial de la cele mai mari 10.000 de companii din România după cifra de afaceri din 2020 pentru a afla, pe fiecare industrie mare în parte, care sunt companiile care au crescut cel mai mult în ultimii ani. Universul celor mai mari 10.000 de companii locale generează 72% din cifra de afaceri totală din economie (1.200 mld. lei în 2020 sau 245 mld. euro) şi are aproape jumătate din forţa de muncă din companii (1,9 milioane de oameni în 2020). Datele centralizate de ZF arată că din cele mai mari 10.000 de firme din România, 5.963 au avut o cifră de afaceri în 2020 în creştere faţă de 2019. 250 dintre ele se află în paginile anuarului Cele mai dinamice companii din România.

ZF-ul v-a obişnuit cu topuri şi cel mai probabil v-aţi fi aşteptat să găsiţi şi aici un top 100 sau 1.000 al celor mai dinamice companii din România în anul 2020. Veţi găsi doar topuri pe sectoare de activitate, dar şi un clasament al celor mai dinamici angajatori. Am încercat ca demersul nostru editorial în realizarea acestui catalog să fie unul relevant. Un simplu exerciţiu în Excel în încercarea de a găsi top 100 companii cu cele mai mari creşteri ale cifrelor de afaceri în 2020 ne duce către firme înfiinţate în ultimul an, firme cu zero angajaţi, cu creşteri de la 10.000% în sus în ultimul an, firme care, în general, aşa cum apar, aşa şi dispar din topuri.

CE NE-AM DORIT NOI PRIN CELE MAI DINAMICE COMPANII DIN ROMÂNIA?
Ne-am dorit sa fim relevanţi. Am mers spre sectoare de activitate, ne-am uitat spre firmele cu creşteri şi am rămas în sfera companiilor mari.

DACĂ AM AVEA 5 IDEI LA DISPOZIŢIE SĂ VĂ CONVINGEM SĂ CITIŢI, IATĂ CE SCRIEM:

  • Radu Berceanu, fost ministru al transporturilor, şi Bogdan Doicescu au una dintre cele mai dinamice companii din agricultură: Agroexpert Industry (Dolj), cu afaceri de 50 mil. lei şi o creştere de 50%;
  • Techtex, fabrica de măşti a familiei Filip, în care acţionar este şi Dan Pascariu, este cel mai dinamic business din industrie, cu o creştere a cifrei de afaceri de 360%;
  • Farmacia Tei şi alte 4 companii din acelaşi sector se află printre cele mai dinamice companii din comerţ;
  • Bringo Magazin, cu o creştere de şapte ori a afacerilor în 2020, arată modul în care s-a schimbat consumul;
  • Mega Image, Profi şi Lidl sunt cei mai dinamici angajatori din retail şi în top cinci în economie, iar De’Longhi şi Ford sunt cei mai dinamici din producţie.


Argument de Dana Ciriperu,
Redactor şef-adjunct Ziarul Financiar
dana.ciriperu@zf.ro

 

Mai multe detalii puteţi citi în Anuarul ”Cele mai dinamice companii din Romania”


Ediţiile print sunt valabile în limita stocului disponibil. În cazul în care stocul se epuizează va fi livrată ediţia electronică.

Comandă anuarul mai jos la preţul de 200 de lei, TVA inclus.
 

Pentru abonamente ZF, vă rugăm contactaţi-ne la adresa de e-mail camelia.botea@m.ro.AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9485
Diferență: 0,0121
Ieri: 4.9479
Azi: 4.5545
Diferență: -0,1075
Ieri: 4.5594
Azi: 5.6239
Diferență: -0,0853
Ieri: 5.6287
Azi: 4.9726
Diferență: 0,0624
Ieri: 4.9695