Anuarul Cei mai mari jucători din economie 2017

 

Creşterea economică de 4,8% din 2016 s-a văzut în mod diferenţiat în conturile de profit şi pierdere ale celor mai mari companii din România a căror evoluţie este surprinsă în anuarul Cei mai mari jucători din economie.

Astfel, mari companii din petrol şi gaze, din electricitate sau din industrie şi-au văzut veniturile în scădere, în timp ce jucători din farma, celuloză şi hârtie, mobilă, logistică şi ţigări şi-au majorat cifra de afaceri cu 10%-15%.

Anuarul Cei mai mari jucători din economie surprinde evoluţia în business a 800 de companii din diverse sectoare de activitate. Au fost selectate 80 de industrii, de la petrol şi gaze, siderurgie, producţie şi distribuţie de materiale de construcţii, agricultură, producţie de auto, farma până la IT, e-commerce, avocaţi, fonduri de investiţii sau firme de asigurări.

Sunt descrise evoluţia cifrei de afaceri în ultimul an, a profitului net şi a numărului de angajaţi pentru primii 10 jucători pe baza unor chestionare trimise de redactorii Ziarului Financiar către companiile previzibil a fi incluse în top.

De asemenea, sunt date informaţii despre directorii şi acţionarii firmelor prezentate.

Anuarul este un instrument util pentru oricine vrea să afle dintr-o privire cine sunt cei mai importanţi jucători din economie, aşa după cum
se şi numeşte această publicaţie.

Este un produs unic în peisajul media din România, care completează celelalte anuare ale Ziarului Financiar: Top Tranzacţii, care listează cele mai importante tranzacţii din anul anterior, Top cele mai valoroase companii, care evaluează cele mai puternice companii de pe piaţa locală şi Who’s Who in business - cei mai importanţi 1.000 de oameni de business din România.

Practic, cu aceste anuare oricine este echipat cu datele necesare despre businessul românesc: ştie companiile importante, oamenii şi tranzacţiile care structurează piaţa. Pentru orice companie care activează într-unanumit sector, ce fac primii 10 jucători este biblia. Orice avans în acest top, orice diferenţă de productivitate sau de profitabilitate faţă de primii jucători vor fi analizate şi vor fi sursa pentru decizii de business atât strategice, cât şi de zi cu zi.

Sunt companii care conduc de 20 de ani anumite sectoare, precum Petrom în oil&gas sau ArcelorMittal Galaţi în siderurgie, care datorează această poziţie moştenirii de dinainte de ’89, fiind mari investiţii. Însă există noi jucători precum Dedeman în materiale de construcţii, Fan Curier în curierat sau Aramis în mobilă care au reuşit în ultimul deceniu să se aşeze ca lideri în sectorul lor, chiar dacă s-au bătut cu multinaţionale.

Anuarul Cei mai mari jucători din economie descrie exact care din pieţe au rămas încă dominate de companii româneşti, unde au fost cei mai interesaţi să intre străinii şi ce sectoare au fost cele mai dinamice din economie sau cele mai profitabile.

Aveţi în 100 de pagini toată economia României.

Sorin Pîslaru,
redactor-şef Ziarul Financiar

Ediţiile print sunt valabile în limita stocului disponibil. În cazul în care stocul se epuizează va fi livrată ediţia electronică.


Comanda catalogul mai jos la pretul de 100 de lei, TVA inclus.AFACERI DE LA ZERO