Anuarul Logistica si Transporturi 2014

Piata transporturilor, evaluata la peste 6,5 miliarde de euro in cazul celor de marfuri si aproape doua miliarde de euro in cazul pietei transporturilor de persoane, vine dupa patru ani de cresteri. Piata a fost sustinuta inclusiv de catre companiile de logistica ce si-au consolidat businessul si au realizat investitii in noi depozite si centre logistice.

Pe masura ce costul transporturilor va creste, tot mai multe companii vor decide in favoarea productiei regionale, iar costurile reduse din Romania vor atrage noi investitori. O productie mai mare inseamna o cerere mai mare pentru servicii din partea companiilor de logistica si transport. Astfel, pe masura ce apar noi investitii cum sunt cele ale Daimler la Sebes, sau cele ale Bosch si Delonghi la Cluj, si firmele de logistica si cele de transporturi vor investi in depozite si camioane pentru a face fata cererii. Mai mult, transportatorii locali cauta sa-si extinda activitatea pe plan international, atat spre Europa de Vest, cat si spre Asia, unde pot inregistra profituri mai mari.

Care este cheia succesului de supravietuire pe piata transporturilor, cum poate fi aceasta sustinuta in conditiile in care autostrazile nu se construiesc la fel de repede precum si-ar dori mediul privat, iar transportul feroviar pierde tot mai mult din competitivitate?
 Top cele mai mari companii de logistica, transporturi rutiere, feroviare, maritime, fluviale si de persoane – aerian, feroviar si rutier.
 Top cele mai mari depozite logistice din Romania.
 Top cele mai mari flote de camioane.
 Care sunt cele mai mari companii de transport de pe piata locala in functie de cifra de afaceri si flota de camioane.
 Cat dureaza transportul unui container pe principalele rute de transport din Romania.
 Care sunt problemele cu care se confrunta in prezent transportatorii si ce masuri pot fi adoptate pentru a le corecta.
 Pe ce segmente va creste piata transporturilor de marfa si persoane in acest an.
 Oportunitati de dezvoltare si crestere pe transportul rutier de marfuri.

 

Editiile print sunt valabile in limita stocului disponibil. In cazul in care stocul se epuizeaza va fi livrata editia electronica.

Taxele de livrare ale editiilor print vor cadea in sarcina cumparatorului.

 zf.ro
Abonează-te la Închide