Aplicaţia zilei 2021

Aplicaţia zilei: George România (BCR)

19.03.2021, 00:00 Autor: Ioana Nita

Nume: George România (BCR)

Magazin de aplicaţii: HUAWEI AppGallery (https://consumer.huawei.com/ro/ mobileservices/appgallery/), Google Play Store, Apple Store

Preţ: gratis

Funcţionalitate: aplicaţia funcţionează ca un asistent virtual, oferindu-le  utilizatorilor - clienţi ai băncii BCR (Banca Comercială Română), a doua cea mai mare bancă de pe piaţa locală - posibilitatea de a face toate tranzacţiile bancare cu uşurinţă online, dar şi de a obţine un credit sau un card de credit direct de pe smartphone sau tabletă. Pe lângă funcţiile deja obişnuite ale oricărei aplicaţii bancare – plăţi facturi, transferuri domestice sau internaţionale, transferuri între propriile conturi, George le permite utilizatorilor să realizeze şi o serie de alte operaţiuni care până de curând nu puteau fi accesate aşa simplu online. În total, în prezent sunt aproape 15 produse curente de banking disponibile în aplicaţia George, dintre care cele mai noi sunt: credit 100% online de refinanţare, card de credit 100% online, overdraft 100% online, asigurarea multiprotect şi asigurarea ataşată creditului.

Potrivit reprezentanţilor BCR, circa 15%-20% din creditele acordate prin George au scop de refinanţare. Clienţii care solicită un card de credit prin George îl pot obţine pe loc, printr-un proces digital de acordare ce durează în medie 7 minute, iar în cazul celor care solicită un overdraft prin aplicaţie, activarea se face pe loc, procesul digital fiind finalizat în mai puţin de 10 minute.

„Peste 50% din cardurile de credit au fost accesate prin George după lansarea serviciului, şi peste 50% din clienţi au ales varianta digitală a overdraftului după introducerea acestei opţiuni”, susţin reprezentanţii BCR.

Tot prin intermediul aplicaţiei, utilizatorii au acces şi la George Moneyback, programul de loialitate care oferă bani înapoi, ca reducere, clienţilor BCR care folosesc plata cu cardul. Programul a ajuns să fie folosit de peste 310,000 persoane în doar cinci luni.

Ca urmare a declanşării pandemiei în primăvara anului trecut, BCR a adaptat nevoia soluţiilor digitale în aplicaţia George, completând ecosistemul aplicaţiei. Mai exact, clienţii au avut posibilitatea de a-şi amâna ratele la credit direct din aplicaţia George. O altă funcţionalitate adăugată anul trecut a fost opţiunea de plată recurentă atât cu sumă fixă cât şi cu sumă variabilă.

În plus, BCR lucrează la funcţionalitatea George Multibanking prin intermediul căreia utilizatorii vor avea opţiunea de a vizualiza direct în aplicaţie şi conturile pe care le au deschise la alte bănci.

În contextul pandemiei, aplicaţia George a devenit tot mai folosită anul trecut, atât de pe mobil, cât şi din browser, numărul de tranzacţii realizate prin intermediul George dublându-se faţă de 2019, în condiţiile în care nouă din zece utilizatori folosesc varianta mobile.

„În 2020, conturile noi George au reprezentat mai mult de 50% din totalul pachetelor în lei deschise, iar aproape toate conturile noi de economii au fost deschise prin George anul trecut. O treime din numărul total de credite de nevoi personale este acordat în prezent prin George, mai mult de 50% din clienţii ce iau credit George optând şi pentru asigurarea de viaţă, şomaj, pierdere temporară sau permenantă a capacităţii de muncă”.

BCR a îmbunătăţit anul trecut şi modalitatea de conectare în aplicaţie - odată activat eToken, conectarea în George se face mult mai uşor. Totodată, clienţii pot primi şi notificări prin intermediul serviciului “push notifications”, gratuit şi fără limită de sumă, direct din George.

Aplicaţia George are în prezent peste un milion de utilizatori activi, aceasta fiind disponibilă în principalele magazine de aplicaţii, inclusiv în HUAWEI AppGallery.

Magazinul de aplicaţii mobile al Huawei are implementate o serie de măsuri de securitate. AppGallery dispune de un sistem de evaluare a vârstei care blochează inteligent conţinutul neadecvat vârstei în funcţie de setările utilizatorilor, astfel încât aceştia se pot bucura de un mediu sigur şi sănătos, în special utilizatorii mai tineri.

Toate aplicaţiile respectă cerinţele de confidenţialitate, iar utilizatorii au vizibilitate şi control deplin asupra permisiunilor de utilizare. Astfel, atunci când un utilizator solicită AppLock, de exemplu, este necesară verificarea identificării pentru a se asigura că este proprietarul dispozitivului. În plus, utilizatorii primesc un spaţiu privat pentru a cripta imagini, fişiere audio, video şi alte documente, iar Password Vault poate fi utilizat pentru ca dispozitivul să completeze automat numele de utilizator şi parola salvate anterior. Datele sensibile ale utilizatorilor, inclusiv datele biometrice, amprentele digitale şi recunoaşterea facială sunt stocate în siguranţă la nivelul nucleului din sistemul de operare al dispozitivului.