Aplicaţia zilei 2021

Aplicaţia zilei: MyElectrica

02.04.2021, 16:32

Nume: MyElectrica

Magazin de aplicaţii: AppGallery, Play Store, App Store

Dezvoltator: Electrica Furnizare SA

Preţ: gratis

Funcţionalitate: aplicaţia le oferă utilizatorilor – clienţi Electrica Furnizare S.A. – posibilitatea de a-şi gestiona contul direct de pe un smartphone sau o tabletă, autentificarea fiind realizată cu uşurinţă cu aceeaşi parolă folosită pe platforma web a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale. Aceştia au la dispoziţie în aplicaţie toate detaliile referitoare la contractul încheiat cu Electrica Furnizare S.A., având acces la tot istoricul de consum pe care îl pot vizualiza sub formă de grafic. De asemenea, utilizatorii pot transmite indexul autocitit, vizualiza lista de facturi, plăti facturile online şi activa factura electronică. În plus, utilizatorii au la dispoziţie o secţiune dedicată pentru a contacta reprezentanţii companiei prin mesaje fie pentru suport, fie pentru sesizări. Totodată, aplicaţia permite şi identificarea pe hartă a celor mai apropiate puncte de lucru ale Electrica Furnizare. 

Aplicaţia MyElectrica este disponibilă în principalele magazine de aplicaţii, inclusiv în magazinul AppGallery dedicat dispozitivelor mobile Huawei, din septembrie anul trecut. De atunci şi până în prezent, MyElectrica a ajuns la peste 41.000 de descărcări pe dispozitive mobile Huawei, aproape toate fiind din România.

În total, în magazinul de aplicaţii AppGallery se regăsesc peste 2.000 de aplicaţii româneşti şi zeci de mii de aplicaţii internaţionale. Magazinul virtual vine cu securitate şi protecţie completă, inclusiv cu verificarea numelui real al dezvoltatorului şi procesul de revizuire în patru paşi pentru operarea securizată a aplicaţiei. Procesul de protecţie în patru etape include, în primă fază, detectarea comportamentului rău intenţionat, scanarea vulnerabilităţii de securitate şi verificarea încălcării confidenţialităţii. Pe parcursul ultimei verificări manuale, echipa dedicată testării securităţii AppGallery evaluează aplicaţia pe dispozitive în scenarii din lumea reală. Aceste teste acoperă toate dispozitivele Huawei şi versiunile sistemului de operare, pentru a se asigura că aplicaţiile sunt compatibile.

În momentul în care un utilizator descarcă aplicaţia pe dispozitivul său, se activează o altă etapă a securităţii. În primul rând, canalele criptate sunt utilizate pentru a transmite date către şi din aplicaţie şi dispozitiv, iar verificările de integritate şi semnătură sunt efectuate pentru a preveni modificarea procesului de instalare şi pentru a asigura legitimitatea aplicaţiei.

În plus, Huawei efectuează în aplicaţiile listate în AppGallery şi o scanare pentru detectarea ameninţărilor bazată pe AI, pentru a proteja dispozitivele utilizatorilor împotriva malware-ului. Această scanare se realizează în timp real şi nu doar în cazul unor ameninţări cunoscute, ci şi pe noi variante de viruşi existenţi.