Auto

24 de maşini second-hand: alternative la programul Prima Maşină

24 de maşini second-hand: alternative la programul Prima...

Autor: Iulian Dnistran

11.11.2014, 12:51 2443

Programul Prima Maşină promite să aducă un plus de încredere pentru persoanele care vor să îşi cumpere pentru prima dată o maşină nouă. Statul încearcă să facă asta prin garantarea creditului făcut pentru cumpărarea unui autoturism nou, dar condiţiile prezentate până acum nu sunt foarte convingătoare, scrie Pro Motor.

Mai exact, statul intenţionează să garanteze doar 50% din finanţarea acordată celor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, în vreme ce persoanele cu vârsta de peste 36 de ani vor avea parte de un nivel de garantare de 40%.

Suma maximă suportată pentru un credit contractat pentru programul Prima Maşină este de 50.000 de lei fără TVA, adică 62.000 de lei cu TVA, ceea ce se traduce prin aproximativ 14.000 de euro cu TVA.

Jurnaliştii de la Pro Motor s-au ghidat după statisticile de fiabilitate realizate de DEKRA şi TUV şi la final au încropit o listă cu 24 de maşini la mâna a doua care respectă următoarele criterii: au o vârstă de cel mult cinci ani, au motoare mai mici de 2.000 cmc care respectă norma de poluare Euro 5 şi nu au fost lovite. Astfel, poţi să fii destul de sigur că maşina a avut o viaţă cât de cât liniştită şi că timbrul de mediu va fi relativ mic.

Clasa mică:

Ford Fiesta – de la 4.500 de euro

Pornind de la 4.500 de euro, poţi să găseşti un exemplar mai mult decât decent din ultima generaţie a subcompactei Ford Fiesta. E destul de practică, are caracter şi se conduce bine.

Mazda2 – de la 6.000

Mazda2 a fost tot timpul după Polo şi Corsa la vânzări, însă ocupă locul fruntaş în statisticile Dekra pentru cele mai fiabile maşini mici cu rulaj între 50.000 şi 100.000 de kilometri.

Opel Corsa (D) – de la 4.000 de euro

Corsa tocmai a primit o nouă generaţie, dar poţi să mergi pe piaţa de maşini la mâna a doua pentru a găsi un exemplar bun de la 4.000 de euro în sus.

Skoda Fabia (generaţia a doua) – de la 4.500 de euro

Vărul ceh al lui Volkswagen Polo şi-a păstrat destul de bine valoarea şi are un preţ de pornire (pentru exemplarele decente) de aproximativ 4.500 de euro pe piaţa second-hand.

Volkswagen Polo 5 – de la 5.000 de euro

Cea mai populară maşină mică vine de la Volkswagen şi are un preţ cât se poate de corect. Polo e practic şi confortabil, chiar dacă s-ar putea să fie cam sobru pentru clienţii mai tineri.

Citiţi mai mult pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO