Auto

5 greşeli periculoase pe care le fac şoferii prea precauţi

5 greşeli periculoase pe care le fac şoferii prea precauţi

Autor: ProMotor

30.04.2016, 14:56 2719

A fi şofer precaut este fără îndoială o calitate în ziua de azi, dar asta nu te face imun în faţa unor greşeli pe care ai putea să le faci la volan, chiar dacă intenţiile tale sunt cât se poate de bune. Haideţi aşadar să aruncăm o privire pe câteva erori care survin din mult prea multă prudenţă. Ca de obicei, nimic nu e bătut în cuie şi vă încurajăm să completaţi lista cu alte propuneri, experimentate de voi sau identificate în trafic, în rândul celorlalţi şoferi.

1. Ştiţi că la volan nu se vorbeşte la telefon, însă imediat cum răspundeţi, efectuaţi manevre bruşte până să opriţi şi să continuaţi convorbirea. Este de apreciat că respectaţi regula opritului în trafic pentru a vorbi la telefon, însă mare grijă cum faceţi asta. Nu vă urcaţi pe frâne, nu trageţi brusc de volan în încercarea de a ajunge pe cât mai pe dreapta. Mai bine nu răspundeţi scurt la telefon cu un Te sun eu imediat sau şi mai bine, nu răspundeţi până nu aţi oprit în siguranţă maşina. 

2. Lumina galbenă a semaforului s-a aprins chiar când vă pregătiţi să intraţi în intersecţie, iar reacţia voastră este să frânaţi puternic. Decizia de a nu forţa galbenul este una corectă, însă în unele cazuri vă puteţi alege cu maşina din spate înfiptă în portbagajul maşinii voastre, sau mai rău, pentru că şoferul nu e la fel de atent sau se aşteaptă să treceţi pe galben. Sună un pic a Bucureşti, nu? OK, legal nu sunteţi vinovat de accident, dar parcă e mai bine să previi decât să tratezi, nu sunteţi de acord? Asta nu înseamnă că de fiecare dată când vedeţi galben abuzaţi de pedala de acceleraţie, însă puţină atenţie şi la cel din spate când vă apropiaţi de intersecţii semaforizate nu strică niciodată.
 
AFACERI DE LA ZERO