Auto

A doua veste bună de la Craiova: Ford UK anunţă primul automobil de peste 200 CP produs în România. Americanii vor lansa modelul Puma ST

A doua veste bună de la Craiova: Ford UK anunţă primul...

Autor: Bogdan Alecu

04.05.2020, 18:13 779

Ford România va produce în premieră la Craiova o versiune ST de înaltă performanţă a unui model al constructorului american. Astfel, după versiunea premium Vignale a Puma, Ford va produce începând cu acest an şi modelul Puma ST. primele imagini cu Puma ST au fost publicate pe contul de Twitter al Ford Marea Britanie.

Compania nu a oferit informaţii în acest sens, însă având în vedere că Puma utilizează o platformă tehnică comună cu Fiesta, cel mai probabil Puma ST va prelua motorul şi transmisia de la Fiesta ST. Aceasta are sub capotă un motor supraalimentat de 1,5 litri în 3 cilindri de 200 CP şi permite o accelerare de la 0 la 100 km/h în 6,5 secunde. Modelul are un preţ de pornire de peste 20.000 de euro, fiind şi cel mai scump model ce va fi asamblat în România.

Ford România a reluat astăzi producţia SUV-urilor EcoSport şi Puma la Craiova, după şase săptămâni în care aceasta a fost oprită din cauza pandemiei de coronavirus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO