Auto

A început ridicarea maşinilor avariate în urma incendiului din Constanţa

A început ridicarea maşinilor avariate în urma...

Autor: Cosmin Pirv

18.12.2021, 18:30 43

Sâmbătă a început ridicarea maşinilor avariate în urma incendiului din noaptea de miercuri spre joi din Constanţa, iar echipe ale furnizorilor de utilităţi lucrează pentru refacerea blocului afectat de flăcări.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanţa, echipe ale furnizorilor de utilităţi acţionează împreună pentru ca urmările încendiului să fie diminuate cât mai repede. Cei de la regia de apă acţionează pentru refacerea instalaţiei de apă. Ei sunt ajutaţi de echipele furnizorului de energie să pornească hidrofoarele şi pompele de apă, astfel încât cele două scări ale blocului, cele afectate mai puţin de incendiu, să poată beneficia de apă potabilă.

Tot sâmbătă a început ridicarea maşinilor distruse de flăcări. În urma lor, intervin echipele de curăţenie.

În continuare, cele trei scări ale blocului sunt păzite atât de poliţiştii locali, cât şi de cei de la Poliţia Municipiului. Nu se intră în imobil decât cu aprobarea acestora.

„În continuare, ii asigurăm pe locatarii afectaţi de incendiu de tot sprijinul municipalităţii. Dacă nu şi-au rezolvat situaţia locativă, îi putem ajuta”, a declarat Ionuţ Rusu, viceprimarul municipiului Constanţa.

Potrivit primăriei, luni, la solicitarea asociaţiei de proprietari, firme avizate ANRE vor veni pentru evaluarea situaţiei şi pregătirea planului de intervenţie pentru ca imobilul să poate fi, din nou, racordat la gaze şi energie electrică.

„Tot luni, preşedintele asociaţiei de proprietari va deschide un cont bancar pentru donaţii”, a mai anunţat prrimăria.

Conform unui bilanţ al ISU Constanţa, în urma incendiului izbucnit în parcarea blocului au fost afectate 150 de apartamente. De asemenea, 37 de maşini au fost distruse.

Suspecţi în acest caz sunt doi copii, 13 şi 15 ani. Minorul de 15 ani a fost plasat în arest la domiciliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO