• Leu / EUR4.9472
  • Leu / GBP5.8347
  • Leu / USD4.7020
Auto

A început: Şapte autoturisme ridicate în Capitală, în primele ore ale zilei. Unde erau acestea parcate

A început: Şapte autoturisme ridicate în Capitală, în primele ore ale zilei. Unde erau acestea parcate

Autor: Nicolae Oprea

26.08.2019, 16:47 1802

În primele orei ale zile de luni – prima zi de ridicare a maşinilor care parchează neregulamentar – au fost ridicate 7 autoturisme, care au parcat în staţii de autobuz, pe treceri de pietoni sau la intrarea unor unităţi de primiri urgenţe.

„Echipajele Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au început identificarea cazurilor de conducători auto care, ignorând semnificaţia indicatoarelor rutiere, blochează căile de acces ale mijloacelor de transport în comun, împiedică intrarea ambulanţelor în unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor, îngreunează traficul sau pun în pericol siguranţa trecătorilor. Acţiunea a avut ca rezultat, în primele ore de la debut, îndepărtarea a şapte autoturisme care fuseseră parcate în două staţii de autobuz din zona Pieţei Unirii, pe trecerile de pietoni ori la intrarea în unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor Floreasca sau Grigore Alexandrescu. Totodată, au mai fost ridicate alte autoturisme în apropierea Sălii Palatului acolo unde mai mulţi conducători auto îşi parcaseră maşinile blocând circulaţia mijloacelor autobuzelor STB”, se aată într-un comunicat al Primăriei Capitaleii.

Primarul general, Gabriela Firea, susţine că le-a solicitat celor de la Poliţia Locală să ridice doar maşinile care blochează intrările în instituţii sau pe trecerile de pietoni.

„Am solicitat Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti ca acţiunea de ridicare să aibă un caracter preventiv şi să se acţioneze numai în situaţiile în care se constată o flagrantă încălcare a regulilor referitoare la oprirea şi staţionarea neregulamentară. Mă refer aici la cazurile în care sunt blocate intrările la unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor, intrările în sediile instituţiilor publice, trecerile de pietoni sau locurile de parcare destinate exclusiv persoanelor cu dizabilităţi”, a precizat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Recuperarea unei maşini ridicate costă 500 de lei, iar la această sumă se adaugă şi o amendă care poate depăşi 700 de lei (5 puncte pentru staţionare neregulamentară), astfel că suma totală maximă ce poate fi plătită de un şofer neglijent este de peste 1200 de lei.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9472
Diferență: -0,0101
Ieri: 4.9477
Azi: 4.7020
Diferență: -0,4805
Ieri: 4.7247
Azi: 5.8347
Diferență: -0,7873
Ieri: 5.8810
Azi: 4.7195
Diferență: -0,3905
Ieri: 4.7380