Auto

Adrian Sandu, ACAROM: De industria auto din Romania depind un milion de oameni. Salariile au crescut pentru că există competiţie

Reindustrializarea României. 2022, momentul adevărului. Ce facem cu industria?

Adrian Sandu, ACAROM: De industria auto din Romania...

Autor: Bogdan Alecu

31.05.2022, 11:54 188

Gradul de multiplicare al industriei auto în economie este de 1 la 7, astfel încât numărul angajaţilor din domeniu dar şi din domenii conexe ajunge la peste un milion de oameni.

"Sunt acum peste un milion de oameni în România dependenţi de industria auto, care a ajuns la 30% din exporturile naţionale. În acest moment nu există maşină produsă în Europa care să nu aibă piese produse pe plan local – chiar şi Ferrari, Lamborghini sau Bugatti au piese produse aici", a spus Adrian Sandu, secretar general ACAROM – Asociaţia Constructorilor de Automobile din România în cadrul evenimentului ZF “Reindustrializarea României. 2022, momentul adevărului. Ce facem cu industria?” în parteneriat cu Roca Industry, C&W Echinox, Liberty, Enel X şi REI.

El a subliniat că deja în auto nu mai există salarii sub 2.000 de lei net lunar.

"Salariile au crescut semnificativ pentru că există competitivitate iar salariul este motivant şi include tot mai multe bonusuri. Salariile nu mai sunt sub 2.000 de lei net nici măcar în producţia de cablaje", a spus Adrian Sandu.

El a explicat că miza o reprezintă competitivitatea, iar furnizorii de componente concurează între ei pentru preţ şi calitate, iar acest lucru conduce şi la creşterea performanţei angajaţilor.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO