Auto

Aeroportul din Bucureşti este mai bine conectat la vestul Europei faţă de celelalte capitale din est

Aeroportul din Bucureşti este mai bine conectat la...

Autor: Mirabela Tiron

28.02.2018, 00:07 1825

BucureŞtiul este conectat cu ma­rile capitale europene Londra, Paris, Ro­ma sau Madrid prin mai mul­te zbo­ruri zilnice, operate atât de com­paniile low-cost, cât şi de transpor­tatorii de li­nie, în timp ce de capi­talele din regiune Pra­ga, Sofia sau Bel­grad este le­­gat de curse ope­rate de un ju­cător tra­diţio­nal sau cel mult doi operatori.

Doar ieri au de­co­lat de pe ae­ro­­portul Henri Coandă (cel mai mare din ţară) cinci avioane spre Londra. Cea mai aprigă „luptă“ se dă pe ruta Bucu­reşti-Londra, pe care au curse regulate cinci companii ae­riene prezente pe piaţa locală.

Compania de stat Tarom ope­rează zbo­­ruri pe această rută, dar şi ope­ra­to­rul de linie British Airways, ce asi­gură din Londra conexiuni spre des­tinaţii trans­oceanice. Pe această legă­tu­ră au pa­riat însă şi companiile ae­rie­ne low-cost Wizz Air, Blue Air şi Ryanair, com­pe­tiţia puternică lăsând în piaţă bilete de avion la tarife ce încep de la 16 euro pe segment, arată datele din piaţă, tarif mai mic decât cele practicate pe cursele interne. Mai puţină efervescenţă se vede însă pentru cursele ce leagă Bucu­reştiul de Varşovia, Sofia, Praga sau Belgrad.

Recent, compania slovenă de trans­port aerian Adria Airways, cu un tra­fic de 1,1 milioane de pasageri în 2016, anun­ţa că va lansa din 25 martie curse regulate pe ruta Bucureşti-Lju­bljana, cu o frecvenţă de patru ori pe săptămână.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO