Auto

Afacerile CFR Marfă au scăzut cu 17% în primele şase luni ale anului

Principalele investiţii planificate de CFR Marfă în 2015 vizează modernizarea a şapte locomotive şi 40 de vagoane

Principalele investiţii planificate de CFR Marfă în 2015 vizează modernizarea a şapte locomotive şi 40 de vagoane

Autor: Ioan Dornescu

12.08.2015, 00:05 289

Transportatorul feroviar de stat CFR Marfă a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 363,6 milioane lei (82 milioane euro), în scădere cu 17% faţă de perioada similară din 2014 şi cu 8% sub nivelul prognozat în bugetul de venituri şi cheltuieli aferent acestui an.

Pe de altă parte, în intervalul analizat, pierderile companiei s-au redus cu aproximativ 10 milioane lei, la 23,5 milioane lei, potrivit informaţiilor transmise de companie la solicitarea ZF.

Reprezentanţii companiei de stat explică regresul rulajului prin scăderea volumului de marfă transportat pentru Complexul Energetic Oltenia, din cauza întârzierii finalizării unei licitaţii de transport cărbune, precum şi reducerii cantităţilor de marfă prezentate la transport de către ceilalţi clienţi existenţi.

La nivelul trimestrului I, CFR Marfă a bifat o cifră de afaceri de 182 milioane lei (41 milioane euro), în scădere cu 14% faţă de primele trei luni ale anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO