Auto

Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut, pe brut, cu 4,3% în ianuarie, faţă de ianuarie 2018

Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut, pe...

Autor: Alina Botezatu

18.03.2019, 00:03 54

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2019, comparativ cu luna ianuarie 2018 a crescut cu 4,3%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate vineri.

Evoluţia s-a datorat creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (32,2%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (4,6%), activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (4,2%) şi la comerţul cu autovehicule (3,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2019 a crescut cu 4,4% faţă de luna ianuarie 2018.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna ianuarie 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 14,2% mai mare comparativ cu luna ianuarie 2018, provenită de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (19,2%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (10,4%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (8%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (6,5%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (6,1%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2019 a crescut cu 13,2% comparativ cu luna ianuarie 2018.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2019, comparativ cu luna precedentă, a scăzut cu 23%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (34,4%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (11,2%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (8,3%). Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 2,7%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2019, comparativ cu luna precedentă a scăzut cu 2,8%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna ianuarie 2019, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a scăzut cu 7,4% ca urmare a reducerilor înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (17,5%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (15,8%), activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (8,7%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (6%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (5%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2019 faţă de luna precedentă a crescut cu 3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO