Afacerile producătorului de componente auto Huf România au crescut cu 9% în 2017, însă compania a trecut pe pierdere

14 iun 2018 Autor: Laurentiu Cotu

Producătorul de sisteme de închidere pentru autoturisme Huf România, parte a grupului german Huf, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 196 milioane de lei (aproximativ 43 milioane de euro), mai mult cu 9% faţă de anul precedent, potrivit cal­culelor ZF făcute pe baza datelor de la Mi­nisterul Finanţelor.

În 2017, compania a înregistrat o pierdere de 2,7 milioane de lei (apro­xi­mativ 600.000 de euro), de la un rezultat pozitiv de circa 1,9 milioane de lei (420.000 de euro) în 2016, potrivit mfinanţe.ro. La finalul anului trecut, Huf România avea un număr mediu de 468 de angajaţi, arată datele publice. Germanii produc în fabrica de la Arad sisteme mecanice şi electrice de închidere, chei, mânere de uşi şi mecanisme de blocare a volanului pentru Renault/Dacia, BMW, Porsche, Kia, Fiat, MAN, Scania şi Volvo Cars. Din 2011, Huf România deţine la Timişoara un centru de cercetare şi dezvoltare pentru automotive software, cu un protofoliu separat de clienţi.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.06.2018

 
Cuvinte cheie:
Huf
, romania
, timisoara
, bmw
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide