Auto

Aglomeraţie pe drumurile spre munte şi la vama Nădlac. Poliţiştii au montat 400 de radare

Aglomeraţie pe drumurile spre munte şi la vama Nădlac....

Autor: Radu Tutulan

30.11.2016, 13:07 1933

Sute de mii de români au plecat miercuri în mini-vacanţa de Ziua Naţională a României, astfel încât valorile de trafic sunt în continuă creştere.

Pe DN 1, în zona Comarnic, maşinile circulă în coloană spre Braşov, între kilometri 101 şi 107, la fel şi în dreptul localităţii Buşteni, între kilometri 129 şi 131. Pe Drumul Naţional 2, între Bucureşti şi Urziceni se înregistrează, de asemenea, aglomeraţie pe sensul de ieşire din Capitală.

Totodată, la ieşirea de pe autostrada Bucureşti-Piteşti şi intrarea pe DN7, spre Râmnicu Vâlcea, se circulă în coloană, iar în judeţul Arad, în zona vămii Nădlac, la ieşirea din ţară, valorile de trafic sunt în creştere.

Pentru a monitoriza traficul şi a preveni producerea accidentelor rutiere, mii de poliţişti au fost mobilizaţi şi sute de radare au fost dispuse pe principalele drumuri din ţară.

"În această perioadă aproximativ 8.400 de poliţişti acţionează cu peste 3.500 de autospeciale şi cu peste 400 de aparate radare. Conducătorii auto trebuie să cunoască faptul că Poliţia Română acţionează şi cu autospeciale neinscripţionate, dotate cu aparate radar. Traficul rutier este monitorizat şi pe calea aerului, echipajele de la sol putând fi redirecţionate în zonele unde există probleme de fluenţă a traficului" a declarat inspectorul Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliţiei Române.

Poliţia recomandă şoferilor să se informeze înainte de a pleca la drum cu privire la condiţii meteo şi rutiere, să respecte regulile de circulaţie, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri şi să dea dovadă de prudenţă şi politeţe în trafic.

Cele mai multe echipaje de poliţie vor acţiona pe DN 1, DN 2 şi pe autostrăzi, măsurile sporite de monitorizare a traficului urmând să fie menţinute pe toată perioada mini-vacanţei de 1 Decembrie, informează reprezentanţii autorităţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO