Auto

Air Berlin a intrat în insolvenţă, iar statul german le-a dat 150 mil. euro ca să mai trăiască trei luni

CEO-ul Air Berlin dă vină pe întârzierile în construirea unui aeroport nou pentru insolvenţa companiei

CEO-ul Air Berlin dă vină pe întârzierile în construirea unui aeroport nou pentru insolvenţa companiei

Autor: Bogdan Cojocaru

17.08.2017, 00:00 150

Directorul executiv al operatorului aerian german Air Berlin a dat vina pentru insolvenţa comapnei sale pe amânările prelungite ale deschiderii unui aeroport nou care să deservească Berlinul. „Air Berlin este o victimă şi a amânărilor constante ale noului aeroport“, a spus CEO-ul Thomas Winkelmann într-un interviu pentru săptămânalul Die Zeit. 

Comentariile vin la o zi după ce Air Berlin, al doilea operator aerian al Germaniei, a cerut protecţie faţă de creditori sub legea falimentului în condiţiile în care un acţionar important, Etihad Airways, şi-a retras finanţarea.

Compania merge de câţiva ani pe pierdere. Noul aeroport pentru capitala germană ar fi trebuit să se deschidă în 2011 pentru a înlocui aeroportul de bază al Air Berlin, Tegel. „Avem Berlin în numele nostru, noi suntem principalul operator aici şi ne-am proiectat întregul concept pe baza traficului de transfer de la noul aeroport. Acest lucru nu este posibil la Tegel, după cum dureros au constatat predecesorii mei“, a mai spus Winkelmann.

Compania supravieţuieşte acum cu un împrumut de 150 de milioane de euro de le guvern, care ar trebui să-i ajungă trei luni. Operatorul aerian are 7.200 de angajaţi în Germania.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO