Auto

Air France-KLM România şi Trust Motors au semnat un contract pentru producerea de combustibil alternativ pentru aviaţie

Air France-KLM România şi Trust Motors au semnat un...

Autor: Mirabela Tiron

02.06.2022, 14:34 222

Trust Motors a semnat cu Air France-KLM un acord pentru dezvoltarea combustibililor alternativi în domeniul aviaţiei, potrivit oficialilor.

„Producţia de combustibil sustenabil pentru aviaţie este foarte importantă în atingerea ţintelor de reducere a emisiilor de CO₂ la nivel global. Nu suntem singuri în acest efort de a face activităţile grupului nostru cât mai prietenoase pentru mediu, iar parteneriatul cu Trust Motors dovedeşte acest lucru. Acest acord este primul semnat în România şi un bun exemplu pentru clienţii corporate ai companiilor aeriene din întreaga lume (...)”, potrivit lui Răzvan Răduţ, Country Sales Manager România pentru Air France-KLM.

În luna mai a anului trecut, Air France a efectuat primul zbor pe distanţe lungi cu combustibil alternativ produs în Franţa. Zborul a decolat de pe aeroportul Paris-Charles de Gaulle spre Montreal, cu rezervoarele umplute pentru prima dată cu acest gen de combustibil produs din deşeuri şi reziduuri provenite din economia circulară. Utilizarea lui poate reduce emisiile cu până la 85% în comparaţie cu combustibilul convenţional, potrivit oficialilor.

„Importanţa eticii şi responsabilităţii în mediul de business joacă un rol primordial pentru păstrarea dezvoltării durabile şi a succesului companiilor. Investind în programul Corporate SAF al Air France-KLM dorim să participăm activ la reducerea emisiilor de CO₂ generate în călătoriile noastre de afaceri. Suntem foarte bucuroşi să fim prima companie din România care se alătură acestui program şi suntem încrezători că vor urma multe altele”, a declarat ştefan Andrei Iacob, CEO Trust Motors.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO