Auto

ALD Automotive livrează prima flotă de maşini electrice a unei companii din România

ALD Automotive livrează prima flotă de maşini...

Autor: Corina Mirea

13.10.2015, 15:24 865

ALD Automotive, unul dintre principalii jucători de pe piaţa de leasing operaţional din România, va furniza flota de patru automobile electrice Renault ZOE pe care Orange România a anunţat la finalul lunii septembrie că o va cumpăra.

Orange, cel mai mare ope­rator de telefonie mobilă de pe piaţa locală cu peste 10 milioane de clienţi, este astfel prima com­panie de pe piaţa locală care va utiliza maşini „pe baterii“.

„Sper că deschiderea companiilor către flotele electrice să determine şi o reacţie din partea autorităţilor, care să demareze proiecte de infrastructură pentru susţinerea utilizării acestor tipuri de autovehicule” spune Shane Dowling, director general al ALD Automotive România.

Cele patru autoturisme Renault Zoe livrate de către ALD Automotive sunt 100% electrice şi pot fi încărcate complet în 6-7 ore. Autonomia acestora este cuprinsă între 100 km şi 150 km, iar viteza maximă este de 130 km/h.

Reprezentanţii ALD Automotive nu au precizat valoarea contractului prin care Organge cumpără flota de patru maşini electrice. Un Renault ZOE are un preţ de pornire de 20.900 de euro cu TVA la care se adaugă o chirie lunară pentru baterie, care porneşte de la 79 de euro.

Anul trecut, ALD a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 36 de milioane de euro, similară cu cea din 2013, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

ALD Automotive este filiala BRD – Groupé Société Générale şi a Grupului ALD Automotive.  

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO