Auto

Alexandria se pregăteşte pentru cea mai mare investiţie din industria auto în 2019: Conducerea concernului japonez JTEKT vine mâine în Teleorman pentru a anunţa investiţia de 125 mil. euro

Alexandria se pregăteşte pentru cea mai mare...

Autor: Bogdan Alecu

20.10.2019, 21:05 17438

Concernul nipon JTEKT, care deţine fabrica de rulmenţi Koyo România, fosta Rulmentul Alexandria, va investi 125 mil. euro în extinderea producţiei din judeţul Teleorman pentru a livra componente auto către uzina Toyota din Cehia, potrivit datelor Invest Romania.

Mâine Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat se întâlneşte la Alexandria cu Tetsuo Agata, preşedintele JTEKT Corporation Japan, alături de Hiroaki Ueda, preşedinte JTEKT European Operations, şi Francis Szabo Bush, preşedinte JTEKT European Bearing.

Koyo România este în prezent cea mai mare companie din judeţul Teleorman, cu afaceri de 77,7 mil. euro în 2018 şi aproape 1.500 de angajaţi.

Investiţia este cea mai mare anunţată în acest an în sectorul auto local, depăşind-o pe cea de aproape 55 mil. euro anunţată la Oradea de către italienii de la Sogefi Suspensions Eastern Europe la începutul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO