Auto

Alexandru Rugină preia conducerea Mercedes-Benz Vans România, după ce Batiste Pascalin a fost promovat să gestioneze operaţiunile de vânzări şi marketing ale companiei pentru regiunea Europa Centrală şi de Est

Alexandru Rugină

Alexandru Rugină

Autor: Cristina Bellu

23.06.2021, 10:48 9469

Mercedes-Benz Vans România anunţă că Alexandru Rugină (36 de ani), în prezent Head of Customer Services Vans Mercedes-Benz România, devine Chief Operating Officer, începând cu 1 iulie 2021.

El îl înlocuieşte pe Batiste Pascalin (41 de ani) care, după trei ani la conducerea Mercedes-Benz Vans România, va prelua rolul de Head of Sales & Marketing Mercedes-Benz Vans pentru Europa Centrală şi de Est, în Praga.

Având peste 10 ani de experienţă în industria auto, în special în aria de After-Sales, şi un palmares impresionant de proiecte de succes desfăşurate atât pentru segmentul de autovehicule comerciale uşoare, precum şi pentru divizia de autoturisme, Alexandru Rugină a fost un atu pentru Mercedes-Benz încă de când s-a alăturat companiei în 2013, primul proiect important fiind alcătuirea primei echipe de Customer Services Key Account Management and Field Force pentru cele trei divizii Mercedes-Benz (Cars, Vans şi Trucks & Buses).

În 2016 a preluat rolul de Head of Customer Services & Parts Vans, unde a condus echipele dedicate business-ului de Service & Parts şi a câştigat primul loc în competiţia Van After-Sales Champions League.

“Creşterea remarcabilă sub conducerea sa a fost reflectată de rezultate, an după an. Acest lucru face din Alexandru Rugină o alegere firească pentru rolul de Chief Operating Officer in cadrul Mercedes-Benz Vans România”, spun reprezentanţii companiei.

În viitoarea sa poziţie de Head of Sales & Marketing Mercedes-Benz Vans pentru Europa Centrală şi de Est (CEE), Batiste Pascalin se va muta la Praga, Republica Cehă - noul sediu al Mercedes-Benz Vans pentru Europa Centrală şi de Est. Batiste s-a alăturat Daimler şi Mercedes-Benz Cars în 2008.

Înainte de a ocupa poziţia de Managing Director Vans pentru piaţa din România, a fost Head of Marketing Management în cadrul Marketing Operations Europe, gestionând operaţiunile de marketing ale diviziei Vans la nivel european. Sub conducerea sa, Mercedes-Benz Vans România a preluat poziţia numărul unu, cifrele de vânzări crescând, prin atragerea de noi segmente de clienţi.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO