Auto

Alfa Romeo GT, cand italienii vor sport si eleganta la un loc

26.11.2003, 00:00 24

Italienii de la Alfa Romeo au aruncat la randul lor in lupta o varianta eltista pentru un model de serie - Alfa Romeo GT, un coupe derivat din modelul Alfa 156. Modelul va ajunge si in Romania insa abia din primavara anului viitor.
Daca spunem ca designul apartine centrului stilistic Bertone ar trebui sa va faceti o prima impresie legata de sportivitatea si in acelasi timp eleganta noului model.
Obiectivul masinii este, spun cei de la Alfa, de a oferi placerea de a conduce un coupe cu performante extraordinare, fara compromisurile tipice acestui tip de automobil. De altfel nu multe masini sportive au un portbagaj de 320 litri si ofera un astfel de spatiu pentru pasagerii din spate.
Cum ii sta bine unui model nou lansat, Alfa GT propune numeroase inovatii tehnologice: sase airbag-uri, de la radio cu cititor de melodii in binecunoscutul format MP3 la sistemul Cruise Control, de la climatizare separata stanga-dreapta la sistemul Hi-Fi Bose, de la jantele din aliaj de 16" la comenzile radio de pe volan.
Cu o lungime de 4,48 metri, latime de 1,76 m si inaltime de 1,37 m, Alfa GT este in acelasi timp agresiva si compacta - ampatamentul fiind de aproape 2,6 metri.
Farurile cu Xenon, jantele din aliaj de 17", CD-changer si sitemul de navigatie  CONNECT Nav+ cu comezi de radio si telefon pe volan sunt alte cateva componente care pot fi montate optional pe Alfa GT.
Am ajuns si la partea cea mai interesanta pentru unii, motoarele. Din acest punct de vedere, Aalfa GT a preluat ce era mai bun de la Alfa 156, adica propulsoarele 1.8 T. Spark de 140 CP si 2.0 JTS de 165 CP, iar in exclusivitate pentru modelul GT a fost utilizata varianta de 150 CP pentru motorul 1,9 M-Jet 16V. Pentru cei care doresc si mai multa sportivitate si performante va fi disponibila, spun reprezentantii producatorului italian, si versiunea GTA, echipata cu motorul de 3.2 V6 de 240 CP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO