Auto

Ambuteiaj de peste două ore pe DN 1 după înfiinţărea benzilor unice RATB

Ambuteiaj de peste două ore pe DN 1 după înfiinţărea...

Autor: Radu Tutulan

22.05.2017, 13:32 846

Coloana de maşini de pe DN 1 s-a format de la podul Băneasa, de unde a fost instituită, de luni, o bandă de circulaţie unică pentru autobuze. Astfel, numărul benzilor destinate traficului rutier s-a limitat la două.

"Se circulă cu fluenţă, dar faptul că s-a trecut de la trei benzi la două şi fluxul foarte mare de maşini au dus la aglomerare în zonă. Avem echipaje atât la Academia de Poliţie, cât şi la Pasajul Băneasa şi la Fântâna Mioriţa, care fac tot posibilul pentru a fluidiza traficul", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Brigăzii Rutiere a Capitalei.

La intrarea pe banda unică a RATB, doi poliţişti locali dirijau traficul şi nu permiteau şoferilor să pătrundă în zona delimitată. Din această cauză, şi conducătorii auto care veneau de pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea au fost nevoiţi să stea zeci de minute în coloană, pentru a intra apoi pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti.

"De aproape 60 de minute stau în coloană. Niciodată nu am mai întâlnit aşa ceva, nu se poate să stai în halul ăsta!", a declarat nervos unul dintre şoferi.

"Am mai prins aglomeraţie aici, dar ca acum niciodată. Stau de peste 40 de minute. Şi înainte se stătea, dar nu mai mult de 10 minute, cel mult", a declarat un alt tânăr conducător auto.

"Vin de la Ploieşti, iar de la ora 08:35, de la ieşirea din Săftica (DN 1, judeţul Ilfov - n.r.), stau în coloană. S-a mers bară la bară până aici, în Băneasa. Am făcut aproape două ore pe un drum care îl fac în mod obişnuit în 40-50 de minute. Când au făcut benzile astea pentru autobuze, aici, la intrarea în Bucureşti, nu s-au gandit că majoritatea venim din afară? Eu cum aş putea să circul cu RATB-ul, dacă vin din Ploieşti? Unde să las maşina, de unde să iau autobuzul?", a declarat o tânără care a fost prinsă în ambuteiajul format, luni, pe DN 1.

La solicitarea MEDIAFAX, reprezentanţii Primăriei Capitalei au refuzat să explice ce măsuri vor lua, sau dacă vor interveni în vreun fel pentru a fluidiza circulaţia.

Primăria Generală a Municipiului Bucureşti a decis instituirea mai multor benzi unice pentru autobuze şi troleibuze, pentru ca acestea să parcurgă mai repede traseele şi să nu mai fie prinse în ambuteiaje.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO