Auto

America în criză: Celebra companie de aviaţie American Airlines a anunţat că dă afară 19.000 de angajaţi din cauza scăderii cererii, având în vedere că nu se aşteaptă ca piaţa să îşi revină mulţi ani de acum încolo

America în criză: Celebra companie de aviaţie American...

Autor: Robert Manea

25.08.2020, 19:42 23268

Compania aeriană American Airlines se pregăteşte să concedieze 19.000 de angajaţi în toamna acestui an, atunci când contractele privind ajutoarele federale convenite cu companiile aeriene vor expira, anunţă Bloomberg.

Aproape 17.500 de angajaţi vor putea fi rechemaţi la muncă atunci când problemele generate de pandemie se vor mai atenua, în timp ce restul de 1.500 de salariaţi din echipa de management vor fi daţi afară.

Compania susţine că reducerile neprevăzute de locurile de muncă ar putea fi evitate dacă parlamentarii vor extinde sprijinul pentru salarizare.

Acţiunile companiei au scăzut cu 3,6% la 12,96 dolari, la o zi după ce American Airlines s-a raliat la aşteptările optimiste pentru tratamentele şi vaccinurile pentru coronavirus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO