Auto

Americanii de la CML extind cu 35% capacitatea fabricii din Sibiu

Autor: Laurentiu Cotu

29.12.2010, 09:51 888

Producătorul de sisteme de iluminat pentru industria auto CMLInnovative Technologies din Sibiu, controlat de investitoriamericani, estimează că va încheia acest an cu o cifră de afaceride circa 9,9 mil. lei (2,3 mil. euro), în creştere cu 72% faţă derezultatele obţinute în 2009. Compania a încheiat exerciţiulfinanciar din 2009 cu o cifră de afaceri de 5,8 mil. lei (1,3 mil.euro).


CML intenţionează ca începând de anul viitor să-şi extindăcapacitatea de producţie cu 30-35% şi să realizeze noi investiţiiatât în clădire, cât şi în echipametele de producţie. Conducereacompaniei nu a oferit informaţii suplimentare despre valoareainvestiţiei sau provenienţa fondurilor necesare realizării acestuiproiect, însă nici despre capacitatea actuală de producţie aunităţii de la Sibiu.

CML Innovative Technologies este prezentă pe piaţa din Româniaîncepând din anul 2008, când acţionarii americani au decisdeschiderea unei facilităţi de producţie în Sibiu, pe PlatformaIndustrială Vest, suprafaţa totală a fabricii fiind de 4.200 mp.Utilajele necesare producţiei au fost transferate din fabricile CMLdin Franţa şi Cehia.

''Consider că în industria auto lucrurile s-au stabilizat, dupăo scădere puternică a vânzărilor la începutul crizei. Anul acestapiaţa a fost stabilă şi sperăm că va rămâne la fel şi în 2011, însăsuntem încă departe de nivelul pieţei de dinaintea crizei'', adeclarat pentru ZF Transilvania Marius Bologa, director general CMLInnovative Technologies din Sibiu.

Peste 95% din producţia fabricii CML din România merge laexport, printre clienţii companiei fiind Renault, Nissan,Peugeot-Citroen, Volkswagen, Audi, General Motors, Opel, Toyota,Honda, Mercedes, dar şi Dacia.

Compania are în prezent 150 de angajaţi şi intenţionează ca anulviitor să depăşească pragul de 200 de salariaţi. Marius Bologacoordonează afacerile din Romania ale CML Innovative Technologiesde la începutul anului 2008, înainte acesta deţinând o funcţiesimilară în cadrul subsidiarei din România a producătorului spaniolde componente auto Caucho Metal Productos (CMP).

CML Innovative Technologies este filiala locală a grupulamerican cu acelaşi nume, unul dintre furnizorii mondiali desoluţii de iluminat pentru domeniul auto. Printre competitoriicompaniei din Sibiu pe piaţa europeană se află producătorii decomponente auto Hella şi Valeo. Grupul american CML InnovativeTechnologies, cu peste 1.200 de angajaţi, înregistrează veniturianuale de 175 mil. dolari şi deţine filiale în Franţa, Germania,Marea Britanie, Cehia, România, dar şi în China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO