Auto

ANAF anunţă că două milioane de români şi-au recuperat banii din taxa auto

ANAF anunţă că două milioane de români şi-au...

Autor: Petriana Condrut

14.09.2019, 11:05 893

Şeful ANAF Mirela Călugăreanu a declarat sâmbătă că efortul bugetar a fost unul de şase miliarde de lei în cazul restituirii taxei auto, fiind vorba de circa două milioane de cereri. Cei care nu au primti banii sunt chemaţi să îşi completeze dosarul  pentru a-i fi restituită suma.

"Procesul de restituire a taxei auto s-a finalizat pe tot ceea ce înseamnă cereri conforme. A fost un efort bugetar deosebit pentru că aproape două milioane de români şi-au primit taxa înapoi, împreună cu dobânzile aferente. Efortul bugetar este semnificativ, mai mult de 6 miliarde de lei", a declarat Mirela Călugăreanu, şef ANAF, la Antena 3.

"Numai în 2019 au primit taxa circa un milion de cetăţeni români, iar suma restituită a fost, numai în 2019, de peste trei miliarde", a mai spus şeful ANAF.

Aceasta a declarat că pentru a fi restituite sumele au fost ore suplimentare făcute de anagaţii din Fisc. Mirela Călugăreanu spune că mai sunt dosare cu documentaţia incompletă.

"Să contacteze organele fiscale în vederea finalizării procesului de restituire. nu am procedat la respingerea cererilor, ci am solicitat completarea documentelor", a afirmat şeful ANAF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO