Auto

Analiză ZF. 10 ANI DIN VIAŢA COMPANIILOR LIDERI ÎN BUSINESS. Cum a evoluat businessul companiei de transport Aquila în ultimul deceniu: cifra de afaceri s-a dublat, iar marja de profit a revenit peste nivelul de 1%

Analiză ZF. 10 ANI DIN VIAŢA COMPANIILOR LIDERI ÎN...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

25.03.2019, 19:10 386

ZF a început o serie de articole în care prezintă în câteva cifre-cheie modul în care au evoluat în ultimul deceniu companiile lideri de piaţă din economie.

Aquila Part Prod Com, cea mai mare companie din grupul Aquila, deţinut de antreprenorii prahoveni Alin Dociu şi Cătălin Vasile, şi-a majorat cifra de afaceri în ultimul deceniu de mai bine de două ori, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Astfel, compania s-a aşezat pe fotoliul de cea mai mare companie privată de transport rutier şi distribuţie, într-o piaţă care ajunge anual la peste 84 de miliarde de lei. În 2017, compania a avut o cifră de afaceri de 906 milioane de lei şi poate intra anul acesta în clubul miliardarilor în lei. Şi profitul companiei s-a majorat în ultimul deceniu, ajungând în 2017 (ultimele date disponibile) la peste 10 milioane de lei. Pe de altă parte, marja de profit continuă să fie mică şi se învârte în jurul cifrei de 1%.

Compania românească continuă însă extinderea, iar anul trecut a bătut palma cu trei antreprenori din Arad pentru a prelua compania Agrirom, specializată în distribuţia de produse alimentare. Alin Dociu şi Cătălin Vasile sunt doi oameni de afaceri extrem de discreţi, dar care au construit în 22 de ani unul dintre cele mai puternice grupuri din transport, logistică şi distribuţie. Aquila are unul dintre cele mai mari parcuri auto, format din aproximativ 2.000 de autovehicule, conform celor mai recente date.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO