Auto

Apar problemele: Lucrările la Magistrala 5 sunt afectate de tensiunile dintre Metrorex şi firma care se ocupă de lucrări

Apar problemele: Lucrările la Magistrala 5 sunt afectate...

Autor: Laura Albu, Mediafax

07.08.2019, 17:05 2612

Astaldi, firma care se ocupă de lucrările la Magistrala 5, condiţionează continuarea acestora de achitarea a 94 de milioane de lei, deşi compania de transport se află cu plăţile la zi, a declarat pentru MEDIAFAX Marin Aldea, directorul Metrorex.

Astaldi şi-a asumat să finalizeze proiectul până la sfârşitul anului, iar compania română a alocat banii necesari lucrărilor la Magistrala 5 în bugetul pe 2019, facturile fiind achitate la zi, respectând contractul cu Astaldi, spune reprezentatul Metrorex.

Deşi firmea Astaldi condiţionează accelerarea ritmului de lucru de achitarea celor 94 de milioane de lei reprezentând costurile din instanţă, Metrorex anunţă că au convenit eşalonarea sumei, în discuţiile purtate între părţi în cursul zilelor marţi şi miercuri. Până în prezent, Metrorex a achitat, în urma proceselor pierdute cu Astaldi, 140 de milioane de lei.

Metrorex anunţă că nu există pericolul ca angajaţii companiei de transport să nu îşi primească salariile, de asemenea anunţă că au insistat faţă de compania Astaldi ca lucrările la Magistrala 5 să fie terminate la termenul stabilit.

Sindicaliştii sunt revoltaţi cu juriştii Metrorex nu au acţionat în instanţă Astaldi pentru întârzierea lucrărilor, mai mult, învinuiesc departamentul juridic că au pierdut procesul cu firma italiană.

“Cu toate că Astaldi trebuia să termine lucrările la Magistrala 5 de metrou Eroilor – Drumul Taberei în anul 2015, nu numai că nu s-au terminat lucrările , dar din cauza incompetenţei reprezentanţilor direcţiei juridice din cadrul Metrorex care au pierdut în instantă proces după proces (circa 110 milioane de euro), s-a ajuns şi la blocarea conturilor bancare ale metroului de catre această companie italiană”, explică reprezentanţii USLM, într-un comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO