Auto

Apel pentru suspendarea drepturilor pasagerilor: 12 state din Uniunea Europeană s-au aliat

Apel pentru suspendarea drepturilor pasagerilor: 12 state...

Autor: Simna Moloiu

29.04.2020, 19:18 519

UE s-ar putea vedea nevoită să suspende drepturile pasagerilor din cauza efectelor devastatoare pe care pandemia le are asupra aviaţiei. 12 state membre cer ca operatorii aerieni să nu mai fie obligaţi să dea banii înapoi, aşa cum prevede legislaţia europeană, ci să poată oferi vouchere.

Românii care sperau că vei primi banii înapoi pe biletele de avion pe care nu le-au mai putut folosi din cauza pandemiei, s-ar putea să nu aibă noroc. 12 state membre ale Uniunii Europene s-au aliat şi cer Comisiei Europene să suspende temporar drepturile pasagerilor.

Grupul este condus de Franţa şi Olanda, cărora li s-au alăturat, printre alţii, Grecia, Bulgaria, Polonia şi Portugalia.

Cele 12 ţări au trimis o scrisoare la Bruxelles în care cer ca operatorii aerieni să poată oferi vouchere în schimbul banilor.

În scrisoare arată că în caz contrar, numeroase companii aeriene nu vor supravieţui crizei.

Numeroşi clienţi s-au plâns că operatorii aerinei nu vor să le dea banii înapoi.

Printre aceştia sunt şi Air France şi KLM, în ciuda ajutorului de 11 miliarde de euro primit de la guvernele Franţei şi Olandei.

Comisia Europeană, prin vocea Adinei Vălean, comisarul pentru Transporturi, a transmis, marţi, că voucherele pentru moment nu sunt o alternativă, potrivit legislaţiei europene, iar pentru a deveni una, trebuie mai întâi să fie mai atractive.

La rândul ei, Organizaţia Europeană a Consumatorilor, spune că nu este în sarcina pasagerilor să salveze companiile aeriene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO