Auto

APIA: Întârzierea „Rabla“ a ras 21% din piaţa auto în luna mai şi a adus prima scădere a pieţei din ultimii trei ani

APIA: Întârzierea „Rabla“ a ras 21% din piaţa auto...

Autor: Bogdan Alecu

22.06.2016, 00:08 677

Întârzierea cu o lună şi jumătate a pro­gramului de casare, care a înce­put abia în urmă cu o săptămână, a dus la o scădere de peste 20% a vân­zărilor de maşini noi luna trecută, dar şi la eliminarea creşterii pie­ţei la nivelul intervalului ia­nuarie-mai, conform datelor Aso­ciaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Astfel, în mai s-au vândut aproape 7.900 de maşini, cu 21% mai puţine decât în pe­rioada similară a anului trecut. O scădere mai mare s-a întâlnit în mai 2013, când piaţa scădea cu aproape 40% faţă de mai 2012. Şi la acea vreme declinul a fost determinat de în­târzierea programului Rabla, care în 2012 a demarat în aprilie, iar în 2013 în iunie, acel an fiind primul cu 1.500 de euro primă de casare.

Mai mult, în primele cinci luni ale anului vân­zările de autoturisme au crescut cu numai 0,9%, faţă de perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care la patru luni creşterea era de 9,4%. Totodată, în luna mai a fost punctată prima scădere a pieţei din ultimii trei ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO