Auto

APIA: Maşinile poluante trebuie scoase din oraşe, iar statul trebuie să încurajeze vanzările de maşini electrice

Brent Valmar, director general şi vicepreşedinte al APIA: În marile aglomerări urbane trebuie să se realizeze urgent investiţii în infrastructură pentru a scoate traficul din oraşe, iar în interiorul acestora să fie promovat transportul în comun şi mersul cu bicicleta

Autor: Bogdan Alecu

31.01.2017, 18:00 796

Vanzările de automobile electrice şi hibride au explodat anul trecut, punctand un avans de 140%, la aproape 1.200 de unităţi potrivit statisticilor APIA, pe măsură ce tot mai mulţi constructori au lansat pe piaţa locală modele echipate cu tehnologii nepoluante.

Asociaţia Producătorilor şi Impor­tatorilor de Auto­mo­bile (APIA) susţine faptul că statul roman trebuie să imple­menteze de urgenţă măsuri care să susţină vanzările de auto­mo­bile "verzi", hibride şi electrice pentru a re­du­ce poluarea din marile aglomerări ur­bane.

Cea mai mare creştere pe segmentul automobilelor electrice şi hibride a fost înregistrată anul trecut de Volkswagen, care a urcat de la 5 la 25 de astfel de automobile, în timp ce Toyota şi Lexus înregistrează cele mai mari volume datorită hibridelor din gamă.

BMW a intrat puternic anul trecut pe segmentul automobilelor  electrice şi hibride, iar în total a livrat 65 de automobile, dintre care 37 reprezintă modelul electric i3.

"În segmentul automobilelor plug-in, mai bine de 1 din 3 automobile livrate în Romania poartă sigla BMW. La acest rezultat a contribuit şi modelul BMW X5 xDrive40e iPerformance, din care s-au livrat 18 unităţi", au declarat oficialii de la BMW Group Romania. În plus, luand în calcul numai automobilele electrice, BMW a înregistrat anul trecut o cotă de piaţă de 50%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO