Auto

Aproape 100 de maşini de teren ajung luni în România pentru a se întrece la SuperKarpata

Aproape 100 de maşini de teren ajung luni în România...

Autor: Laura Mitran, Liviu Iancu

18.05.2013, 17:38 464

Cele aproximativ 30 de echipe din cele patru ţări vor porni, duminică, din orăşelul austriac Halbturn, aflat la graniţa cu Ungaria, pentru a intra luni în românia, în zona Oradea, a precizat pentru MEDIAFAX şeful Biroului de promovare turistică al României în Austria, Simion Giurca.

"Maşinile au toate logo-ul României şi pleacă astfel din Austria. (Competiţia n.r.) ne asigură o vizibilitate şi este un sprijin pentru noi în crearea unei imagini de ţară pentru practicarea turismului de aventură", a declarat Giurca, precizând că, pe perioada desfăşurării SuperKarpata, apar multe materiale de presă dedicate acesteia în cele patru ţări participante.

El a mai spus că participanţii din anii trecuţi s-au arătat "fascinaţi" de România.

Cei care participă la SuperKarpata nu sunt sportivi, ci simpli amatori de automobilism şi de a petrece timp în natură. În cadrul competiţiei, ei au zilnic de parcurs câte un coridor, pe baza coordonatelor transmise de către organizatori şi alegându-şi singuri traseul. Pe parcursul drumului, ei intră în contact cu comunităţile locale când au nevoie de ajutor pentru a finaliza traseul şi a ajunge seara în tabăra competiţiei.

SuperKarpata 2013 se va desfăşura până pe 30 mai, când concurenţii se vor reuni la Sibiu, urmând să pornească înapoi spre casă a doua zi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO