Auto

Arad -Drumul judeţean 708 s-a surpat pe o lungime de 42 de metri; circulaţia deviată

Arad -Drumul judeţean 708 s-a surpat pe o lungime de 42...

Autor: Departamentul Corespondenti

18.02.2016, 20:28 744

"Consiliul Judeţean Arad, în calitate de administrator, anunţă închiderea temporară a drumului judeţean DJ 708 tronsonul Croncna – DC36 şi intersecţia DJ 792 E – Almaş –Dieci, din cauza unor surpări de teren apărute pe DJ 708, pe o lungime de 42 de metri", potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Arad.

"Cauza e o alunecare de teren produsă de eroziunea provocată de râul Crişul Alb. Au fost probleme acum vreo 40 de ani acolo, s-a încercat, pe vremea respectivă, stabilizarea malului Crişului Alb, iată că după 40 de ani au apărut din nou probleme. Acolo cred că ar trebui să intervină cei de la Apele Române, că e malul Crişului, şi ei, specialiştii, ar fi trebuit să vină acolo să îşi dea seama că există un pericol de alunecare de teren", a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul comunei Dieci, Liviu Traian Burta.

După surparea drumului, localnicii trebuie să ocolească mai mulţi kilometri ca să ajungă la destinaţie.

"Afectează localitatea Crogna. Pe mine mă deranjează dacă un om este afectat, nu vorbim de câteva zeci sau sute. Localnicii au posibilitatea de ocolire pe la Gurahonţ, asta înseamnă 15 kilometri faţă de 3 pe care îi făceau de la Crogna la Dieci. Nu e nici mult, dar nici foarte puţin", a mai declarat edilul.

Prefectul Cosmin Pribac a emis joi un ordin privind constituirea unei "comisii mixte care se va deplasa, vineri, în teren în vederea identificării soluţiilor tehnice de remediere a problemei".

Consiliul Judeţean Arad estimează că lucrările de refacere a carosabilului vor dura aproximativ 10 zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO