Auto

Armata Română cumpără de la Iveco 942 de camioane cu 1 mld. lei. Programul se va desfăşura pe o durată de patru ani şi furnizorul va fi IVECO Defence Vehicle SPA din Italia

Potrivit unui anunţ al companiei, este vorba de vehicule din gama Iveco High Mobility cu tracţiune 4X4, 6X6 şi 8X8, în 16 variante diferite.

Potrivit unui anunţ al companiei, este vorba de vehicule din gama Iveco High Mobility cu tracţiune 4X4, 6X6 şi 8X8, în 16 variante diferite.

Autor: Răzvan Botea

09.01.2020, 00:05 3886

Armata Română va achiziţiona 942 de platforme pentru transport pe roţi în valoare de 1 miliard de lei. Contractul a fost semnat marţi 31 decembrie 2019 şi programul se va derula pe durata a 4 ani.

Acesta este primul contract subsecvent dintr-o serie care presupune achiziţia a 2.900 de astfel de platforme, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

„Contractul subsecvent nr. 1(...) se va derula pe o durată de 4 ani şi prevede achiziţia unui număr de 942 platforme, furnizorul având obligaţia ca produsele livrate în baza contractului subsecvent să fie realizate în facilităţi integrate în industria de profil din România, în conformitate cu Planul de realizare a capabilităţilor privind ni­velul de implicare a industriei naţionale în reali­zarea produselor şi asigurarea suportului logistic integrat pe toată durata de viaţă a acestora“, au transmis reprezentanţii MApN.

Potrivit instituţiei, acesta este primul contract din cadrul unui program care presupune achiziţia a 2.900 de platforme de transport pe roţi de la Iveco. „Primul contract subsecvent la acordul cadru privind achiziţionarea a 2902 platforme de transport pe roţi în diverse configuraţii, echipa­mente ce vor intra în înzestrarea Armatei României, a fost semnat marţi 31 decembrie 2019 de locţiitorul şefului Departamentului pentru armament cu reprezentantul operatorului economic IVECO Defence Vehicle SPA din Italia.“

Compania Iveco a detaliat ce fel de vehicule urmează să achiziţioneze România. Potrivit unui anunţ al companiei, este vorba de vehicule din gama Iveco High Mobility cu tracţiune 4X4, 6X6 şi 8X8, în 16 variante diferite. O treime dintre camioane vor fi dotate cu cabină blindată.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO