Auto

Asociaţia Profesională de Transport Alternativ vrea o lege separată de cea a taximetriei

Asociaţia Profesională de Transport Alternativ vrea o...

Autor: Mediafax

29.03.2019, 00:00 59

Asociaţia Profesională de Transport Alternativ (APTA), fosta Asociaţie de Ridesharing, solicită Guvernului României, Ministerului Transporturilor şi Ministerului Dezvoltării Regionale elaborarea unei legislaţii care să reglementeze transportul în regim de închiriere separat de legea taximetriei. 

În acelaşi timp, întrucât modificarea legii taximetriei este iminentă, numărându-se printre angajamentele luate de Ministerul Transportului în urma protestului transportatorilor din 20 martie, APTA solicită introducerea noţiunii de dispecerat pentru transportul în regim de închiriere, activitate ce nu este definită în legislaţia actuală, fiind activitatea preluată şi susţinută de platformele tehnologice, respectiv intermedierea de transport, conform recomandărilor Comisiei Europene.

„Pe de o parte, sunt primării prea mici şi cu fonduri reduse pentru a justifica susţinerea unui departament de licenţiere. Pe de altă parte, Primăria Municipiului Bucureşti nu a acordat - din 2003 şi până în prezent – nicio licenţă de transport în regim de închiriere", declară Asociaţia Profesională de Transport Alternativ (APTA). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO