Auto

Atenţie, şoferi: Mesajul CNAIR în legătură cu achitarea rovinietei şi a peajului

Atenţie, şoferi: Mesajul CNAIR în legătură cu...

Autor: Alexandru Nanu

04.06.2022, 09:04 4612

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) le atrage atenţia şoferilor cu privire la introducerea greşită a numerelor de înmatriculare la plata rovinietei sau peajului.

CNAIR adresează utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi rugămintea de a verifica cu atenţie datele de identificare ale vehiculelor înainte de achitarea rovinietei/peajului, indiferent de modalitatea aleasă (SMS, în punctele de distribuţie, terminale asistate/neasistate, portaluri sau aplicaţii destinate telefoanelor mobile).

„Această atenţionare vine în urma înregistrarii la nivelul CNAIR, de la începutul anului 2022, a unui număr de peste 500 de solicitări de corecţie a numerelor de înmatriculare. Multe dintre aceste solicitări au fost transmise ulterior primirii unor procese-verbale de constatare a contravenţiei”, a anunţat CNAIR.

Potrivit companiei, chiar şi în condiţiile în care corecţiile solicitate se pot realiza, procesele-verbale de constatare a contravenţiei încheiate nu pot fi anulate de către CNAIR, ci doar de o instanţă de judecată şi doar în urma formulării, de către utilizatori, a unor plângeri contravenţionale împotriva acestora.

Cele mai des întâlnite erori constatate au fost inversarea cifrelor aferente numărului de înmatriculare a vehicululuisau un caracter greşit din combinaţia de trei litere aferentă numărului de
înmatriculare.

„Prin urmare, o atenţie sporită din partea utilizatorilor la achitarea tarifelor va conduce la evitarea tuturor demersurilor pentru încercarea de anulare a proceselor-verbale de constatare a contravenţiei şi, implicit, la o degrevare a instanţelor de judecată”, transmite CNAIR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO