Auto

Atenţie şoferi: Utilizarea telefoanelor la volan se poate realiza doar cu dispozitive handsfree. Amenzile depăşesc 700 de lei

Atenţie şoferi: Utilizarea telefoanelor la volan se...

Autor: Alina Eftimie, Ana Petrescu

14.03.2020, 14:02 207

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, decizional, cu unanimitate de voturi proiectul de lege care interzice şoferilor folosirea telefoanelor atunci când se află la volan, cu excepţia celor prevăzute cu handsfree.

Mai exact, conducătorilor de vehicule le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când aceştia se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip mâini libere.

Cei care nu respectă legea pot primi amenzi cuprinse între 580 de lei şi 725 dar şi patru puncte de penalizare. Asta doar în cazul în care eşti surprins utilizand in orice fel telefonul mobil. Dacă încalci o regulă de circulaţiei în timp ce umbli la telefon rişti si suspendare dreptului de a conduce o maşina timp de 30 de zile.

Proiectul merge la şeful statului pentru promulgare şi trebuie să apară în Monitorul Oficial ca să intre în vigoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO