Auto

Atlassib, cel mai mare transportator rutier internaţional de persoane: Jumătate din piaţa de transport rutier de persoane, la gri sau la negru

Atlassib, cel mai mare transportator rutier...

Autor: Mirabela Tiron

24.06.2013, 16:19 2976

Cei mai mari jucători din transportul internaţional rutier de persoane sunt compania Atlassib, controlată de Ilie Carabulea, Eurolines (Touring Europabus), deţinută de Dragoş Anastasiu, Tabia Tour şi Saiz Tour România, înfiinţată în 2003, care face curse spre Spania şI este deţinută de Autotransportes Saiz Tour S.L., cu sediul în Barcelona.

Daniel Micu, directorul general al companiei de transport persoane Atlassib, cel mai mare jucător pe piaţa de transport rutier internaţional, spune că jumătate din această piaţă este la gri sau la negru.

“Foarte mulţi transportatori lucrează la negru, de aici şi lipsa de control asupra autocarelor, probleme tehnice, evaziune fiscală şi alte probleme”, a spus el. Întrebat de ZF la cât este evaluată această piaţă, el a spus că nu există date oficiale.

Un autocar Atlassib a fost implicat în 2011 într-un accident rutier, soldat cu patru morţi, accidentul fiind produs însă din vina şoferului unui alt autotorism. “În transportul de persoane sunt norme europene legate de timpii de conducere şi de odihnă. La patru ore şi jumătate de condus, şoferul trebuie să ia o pauză de 45 de minute. Atlassib are  o flotă de 170 de autocare ce operează pe 37 de linii externe. Compania transportă ţntre 550.000 şi 600.000 de persoane anual.

“Şoferii pe care îi angajăm trebuie să aibă cel puţin trei ani de experienţă de condus pe autocare de persoane. Ei conduc pe rute interne şi apoi pe rute externe. Autocarelor noastre li se fac revizii constant".
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO