Attila Szabo, director general Ford: Cu Ecosport vom fi în top 3 cele mai bine vândute SUV-uri mici. Tot mai multe companii aleg SUV pentru angajaţi datorită valorii reziduale a acestora pe termen lung

15 feb 2018 Autor: Bogdan Alecu

Ford România, cel de-al doilea pro­ducător auto de pe piaţa locală, se aş­teaptă ca noul SUV mic Ecosport pro­dus la Craiova să urce ra­pid în top trei cele mai bine vân­dute modele din seg­men­tul său, mi­zând nu doar pe per­soane fi­zice, ci şi pe flote şi pe achi­ziţii din par­tea statului.

„Tot mai multe companii aleg SUV-uri pentru angajaţi datorită va­lo­rii reziduale a aces­tora pe termen lung, aces­tea înregistrând o devalo­ri­zare mai mi­că în timp. De asemenea, există un in­teres din partea autori­tă­ţi­lor pentru Ecosport“, explică Attila Szabo, directorul general al Ford România.

Ford România a înregistrat peste 300 de precomenzi pentru noul Eco­sport înainte de lansarea maşinii pro­duse la Craiova. Volumul a depăşit esti­mările iniţiale, în condiţiile în care ma­şina nu era prezentă în showroomuri.

În prezent la Craiova compania pro­duce circa 600 de maşini Ecosport pe zi, volum ce urcă pro­duc­ţia lunară spre 12.000 de unităţi, volum neatins vre­odată în istoria uzi­nei de la Craiova, nici de către Oltcit şi nici de către Daewoo.

Dacă cererea se va menţine, în pre­mie­ră Ford are ocazia să livreze cel puţin 130.000 de maşini din Bănie anul acesta. Din producţie, circa 75% din ma­şini pleacă pe tren fie către Vest, fie către portul Constanţa, iar restul pe ca­mion, mixul fiind determinat de lipsa auto­străzilor din jurul Craiovei.

Pe piaţa locală SUV-urile mici şi compacte, clasă din care face parte şi Ecosport, au înregistrat anul trecut un salt de aproape 30%, spre 30.000 de maşini, astfel încât una din patru maşini livrate anul trecut a fost din acest seg­ment. Din volum total, aproape o treime este reprezentată însă de Dacia Duster.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.02.2018

 
Cuvinte cheie:
Attila Szabo
, Ford
, Ecosport
, SUV
, ford romania
, masini
, auto
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide