Auto

Au ocolit România, alegând Ungaria: BMW, Audi, Suzuki, Opel şi alte 700 de companii din industria auto

Au ocolit România, alegând Ungaria: BMW, Audi, Suzuki,...

Autor: ProMotor

10.08.2018, 21:38 1205

Scandalurile politice din ultimii ani, legislaţia care se tot schimbă în defavoarea angajatorilor, precum şi infrastructura care a avansat cu viteza melcului, i-au făcut pe mulţi investitori din domeniul auto să ocolească România, şi să aleagă ţările din jur. Ungaria este cea care a avut de profitat cel mai mult de pe urma instabilităţii din ţara noastră.  

Renault, Ford, Continental, Takata şi câteva divizii ale Grupului Daimler sunt printre companiile care au ales România, însă Ungaria a fost preferată de giganţi auto precum GM, Audi, Mercedes-Benz şi, mai nou, BMW, care a anunţat astăzi că va deschide la Debrecen o uzină cu o capacitate de până la 150.000 de unităţi pe an, care va crea peste 1.000 de locuri de muncă. 

Tot săptămâna asta Audi a lansat oficial producţia de motoare electrice la unitatea din Győr. Audi Ungaria a produs anul trecut un număr total de 1.965.165 de motoare, compania fiind astfel unul dintre cei mai mare producători de motoare din lume. La fabrica din Győr au fost produse în 2017 şase tipuri diferite de motoare pe benzină şi trei tipuri diferite de motoare diesel. Circa 6.000 de angajaţi produc zilnic aproximativ 9.000 de motoare pentru 32 de unităţi de producţie ale Grupului Volkswagen.

Citiţi continuarea pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO