Auto

Autonet Import, furnizor de piese auto, a făcut profit de peste 52 mil. lei în 2019, plus 13%, la afaceri de 1,52 mld. lei

Autonet Import, furnizor de piese auto, a făcut profit...

Autor: Laurentiu Cotu

25.08.2020, 16:45 798

♦ Autonet este un business demarat în România şi dezvoltat pe mai multe pieţe ♦ Portofoliul cuprinde mai mult de 450 de mărci.

Furnizorul de piese auto Autonet Import, controlat de oamenii de afaceri Zoltan Kondor şi Mihaly Lieb din Satu Mare şi de către grupul elveţian Swiss Automotive Group, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de peste 1,52 mld. lei (320,9 mil. euro), în creştere cu aproximativ 6% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de peste 52,1 mil. lei (11 mil. euro), mai mult cu 13% faţă de anul precedent, şi un număr mediu de 1.343 de angajaţi, conform datelor publice.

Autonet este un business demarat în România şi dezvoltat pe mai multe pieţe. Compania Autonet Import a fost fondată în 1996, în plin avânt antreprenorial pe piaţa locală, iar compania din Ungaria în 2002, urmând dezvoltarea şi pe alte pieţe. Autonet Import deserveşte clienţi din trei ţări (România, Ungaria şi Slovenia), prin trei centre de distribuţie şi 71 de depozite regionale, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Portofoliul companiei cuprinde mai mult de 450 de mărci, de la cele OE până la cele aftermarket.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO