Auto

Autostrada Moldovei prinde contur: Ministrul Transporturilor anunţă semnarea unor contracte pentru începerea lucrărilor pe A7

Autostrada Moldovei prinde contur: Ministrul...

Autor: Mediafax

07.06.2022, 18:28 1144

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat marţi semnarea, la Buzău, unor contracte importante pentru începerea lucrărilor la A 7, Autostrada Moldova. 

Este vorba de contractul de finanţare pentru toţi cei 63 de kilometri ai sectorului de Autostradă Ploieşti-Buzău, cu o valoare de peste 3,8 miliarde de lei.

Al doilea contract semnat este pentru construcţia Lotului 2 al autostrăzii, cuprins între Mizil şi Pietroasele. Lotul are 28,35 de kilometri.

Asocierea de constructori români şi bulgari care a câştigat contractul, cu o valoare de 1,24 de miliarde de lei, trebuie să finalizeze lucrările în 20 de luni.

Ministrul susţine că întreaga autostradă Ploieşti-Buzău este formată din 3 loturi: Lotul 1 (Dumbrava – Mizil): 21 de km; Lotul 2 (Mizil – Pietroasele): 28,35 de km şi Lotul 3 (Pietroasele – Municipiul Buzău): 13,90 km.

„Vreau ca anul acesta să fie semnate contractele pentru toate cele 13 loturi ale A7, finanţate prin PNRR”, a anunţat Sorin Grindeanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO