Auto

Autostrada Transilvania creşte cu aproape 14 kilometri: CNAIR anunţă că două loturi din autostradă, între Iernut şi Ungheni, au fost deschise circulaţiei

Autostrada Transilvania creşte cu aproape 14 kilometri:...

Autor: Dragos Suciu

12.12.2018, 15:26 1182

Alţi 13,7 kilometri de autostradă au fost deschişi, miercuri, circulaţiei rutiere, după ce două loturi din Autostrada Transilvania, între Iernut şi Ungheni, judeţul Mureş, au fost recepţionate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din România, miercuri au fost recepţionate lucrările de la lotul de autostradă Ogra – Iernut, în lungime de 3,6 km, iar marţi au fost recepţionate şi lucrările sectorului de autostradă Ungheni – Ogra, în lungime de 10,1 km.

”Astăzi, de la ora 15.00, aceste loturi au fost deschise circulaţiei rutiere. Valoarea contractului Ungheni – Ogra a fost de 251,349,460 lei fără TVA. Antreprenorul care a efectuat lucrările este Asocierea SC Strabag SRL - SC Straco Grup SRL. Construcţia lotului Ogra – Iernut, în lungime de 3,6 km, a avut o valoare de 55.782.941,89 lei fără TVA, iar antreprenor a fost Asocierea Geiger Transilvania SRL – Wilhem Geiger GmbH&Co.KG”, arată CNAIR.

Autostrada Câmpia Turzii-Târgu Mureş, parte din Autostrada Transilvania, este împărţită în patru loturi, între Ungheni şi Ogra, având o lungime de 10,1 kilometri (lotul 1), între Ogra şi Iernut, având o lungime de 3,6 kilometri (lotul 2), între Iernut şi Cheţani, cu o lungime de 17,9 kilometri (lotul 3), repsectiv între Cheţani şi Câmpia Turzii, lungimea pe acest tronson fiind de 15,6 kilometri.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu, a declarat, întrebat fiind când se vor deschide circulaţiei celelalte două loturi, între Iernut şi Câmpia Turzii, că termenul este 2019, iar dacă nu va fi respectat vor exista penalizări.