Auto

Autovit.ro: Cresc exporturile de masini second hand scumpe din Romania

Autovit.ro: Cresc exporturile de masini second hand scumpe din Romania
18.05.2010, 15:30 2989

Autovit.ro, cea mai mare platforma online de anunturi de vanzareauto din Romania, apreciaza ca in ultimul an au crescutsemnificativ exporturile de automobile second hand din categoriapremium.

"Din sondajele noastre am aflat ca exista dealeri germani saudin alte tari care vin si cumpara din Romania masini scumpe. Acestemasini, care de obicei se vand mai greu, se exporta si in tariprecum Polonia sau Cehia", a declarat Attila Okanyi, directorgeneral Autovit.ro. El a adaugat ca automobilele de peste 40.000 deeuro isi gasesc mai greu clienti pe plan local, iar foarte multecompanii de leasing care recupereaza second-handurile de la clienticu dificultati financiare cauta sa le vanda pe piete precum cea dinPolonia unde vanzarile de automobile rulate nu s-au prabusit.

"Nu avem cifre absolute, dar nu este vorba de vanzari simbolicein acest caz. Cunoastem dealeri de masini second hand sau firme deleasing care vand afara masini precum Audi Q7 sau BMW X5", a spusOkanyi.

Compania Visual Soft, care administreaza site-ul Autovit.ro afost vanduta de catre cei patru fondatori romani la finalul anuluitrcut catre MIH Allegro Group, detinut de concernul sud-africanNaspers, una dintre cele mai mari companii media din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO