Auto

Avertismentul dealerilor cu privire la planul Guvernului pentru tinerii care vor să îşi cumpere un autoturism nou

Avertismentul dealerilor cu privire la planul Guvernului...

Autor: Alexandra PELE

24.07.2014, 10:45 2159

Guvernul pregăteşte un program de garantare a creditelor destinate achiziţiei de autoturisme noi. Dealerii contactaţi de Gândul atrag, însă, atenţia că dacă acesta nu va fi însoţit şi de costuri de finanţare mai mici, impactul programului ar putea fi nesemnificativ. În România, doar 20% din clienţii dealerilor auto sunt tineri de până în 30 de ani. În multe cazuri, ei reuşesc să îşi cumpere o maşină doar cu ajutorul familiei, preferând un model second-hand, scrie Gandul.

Tinerii care doresc să îşi cumpere o maşină nouă ar putea beneficia din toamnă de un program similar celui pentru achiziţia unei locuinţe - ”Prima Casă”. Ministerul Economiei pregăteşte un sistem de garantare a creditelor, obiectivul fiind de a scădea costul total al creditului. Dealerii auto sunt de părere că iniţiativa este una bună, însă condiţiile de creditare trebuie să fie avantajoase.

”Generic, i-am spus <<Prima Maşină>>. Se adresează tinerilor de 18-30 de ani, pentru că nu există tânăr care să nu-şi dorească să conducă o maşină”, a precizat ministrul Economiei, Constantin Niţă.

Marţi, Niţă s-a întâlnit cu producătorii pentru consultări, întrevederea fiind confirmată pentru gândul de Constantin Stroe, vice-preşedinte al Consiliului de Administraţie Dacia şi preşedinte al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România.

Discuţiile cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), cel care va asigura garanţia statului în situaţia în care proiectul va fi acceptat, au fost iniţiate luni, urmând să fie continuate în aceste zile.

Citiţi articolul integral pe www.gandul.info. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO