Auto

Avertismentul specialiştilor! Ce se întâmplă dacă petreci mult timp prins în trafic şi cum te poţi proteja

Avertismentul specialiştilor! Ce se întâmplă dacă...

Autor: CSID.ro

04.09.2016, 10:00 822
Specialiştii le recomandă şoferilor să închidă geamurile şi sistemul de ventilaţie în timp ce sunt prinşi în trafic pentru a reduce expunerea la poluare. Ultimele studii de la Universitatea Surrey arată că acest lucru poate reduce gradul de expunere la aerul poluat cu până la 76%.
 
Rezultatele studiului au arătat că sistemul de ventilaţie al maşinii a fost eficient în îndepărtarea particulelor grosiere din aer dar, pe măsură ce concentraţia acestor particule a scăzut, numărul de particule fine a crescut. Cele mai ridicate niveluri de poluare din cadrul masinii s-au înregistrat atunci cînd ferestrele erau închise la semafor, iar ventilatorul era pornit. Nivelul de suspensii de pulberi a fost de pînă la şapte ori mai mare în cazul şoferilor decît al pietonilor.
 
De asemenea, specialiştii recomandă setarea ventilatorului astfel încît aerul să circule în interior. Recircularea aerului previne poluarea cu aer din exterior.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO