Auto

Azerii de la Socar vor să închirieze şase benzinării operate de Aral în vestul ţării. Tranzacţia este analizată de Consiliul Concurenţei

Azerii de la Socar vor să închirieze şase benzinării...

Autor: Cristina Bellu

17.03.2020, 13:12 304

Socar, compania petrolieră de stat a Azerbaidjianului, cu 44 de staţii de carburanţi în România, intenţionează să preia dreptul de folosinţă asupra a şase benzinării operate de compania Aral M.T.B în judeţele Arad, Timiş şi Sibiu.

Cele şase unităţi ar urma să fie preluate de Socar în baza unui contract de închiriere pe o durată de 10 ani, potrivit datelor transmise de Consiliul Concurenţei, care a anunţat că analizează tranzacţia.

“În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie supusă controlului Consiliului Concurenţei. Consiliul Concurenţei va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, spun reprezentanţii autorităţii de concurenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO