Auto

B-Max şi Duster, în top trei european pe segmentul lor. Sandero pe şapte

B-Max şi Duster, în top trei european pe segmentul lor....

Autor: Bogdan Alecu

06.08.2014, 00:05 387
Două dintre cele patru modele de autoturisme produse în România – Dacia Duster şi Ford B-Max -  ocupă poziţia a treia la nivel european în segmentul din care fac parte, din punctul de vedere al vânzărilor în primele şase luni ale acestui an. Sandero a intrat în top zece, pe cel mai aglomerat segment din Europa – clasa mică, în timp ce Logan, ajutat numai de Europa de Est, s-a clasat pe poziţia a 16-a, în acelaşi segment. 
 
Sandero ocupă locul şapte în clasa mică la nivel european în primul semestru al acestui an, în urcare de pe locul 11 în pe­rioa­da similară a anului trecut. Modelul autohton a depăşit în vân­zări în acest an modele cunoscute precum Skoda Fabia, ce se află deja spre finalul ciclului de viaţă al generaţiei ac­tuale, dar şi Fiat Punto, Seat Ibiza sau Citroën C3. Chiar şi aşa, San­de­ro înregistrează însă în continuare vânzări la jumă­ta­te com­pa­rativ cu liderii segmentului, Ford Fiesta şi Renault Clio.
 
„În primele trei luni ale acestui an, din creşterea de 30.000 de unităţi a segmentului mic la nivel european, peste 25.000 de maşini reprezintă aportul vânzărilor Dacia Sandero datorită reînnoirii gamei, dar şi lansării mărcii româneşti pe piaţa din Regatul Unit. Modelul românesc a avut o evoluţie foarte bună“, notează analiştii de la Left-Lane.com, ce utilizează date de la producători, asociaţii ale importatorilor, dar şi JATO Dynamics.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO