Auto

Bică, Asociaţia dealerilor Ford: Degeaba modificăm taxa de poluare şi punem un impozit pe poluare dacă vom permite înmatricularea în Bulgaria

Bică, Asociaţia dealerilor Ford: Degeaba modificăm...

Autor: Bogdan Alecu

21.11.2013, 12:32 770

Numărul tot mai mare de automobile înmatriculate în Bulgaria readuce în discuţie eficienţa taxelor şi impozitelor atât prezente cât şi anunţate de guvern, în condiţiile în care cineva care nu doreşte să plătească impozite mai mari în România are ca alternativă înregistrarea maşinilor la sud de Dunăre.

"România în acest moment finanţează cu bani grei reînnoirea parcului dar nu face nimic când vine vorba de maţinile înmatriculate în Bulgaria. Acestea poluează în România dar plătesc taxe şi impozite statului bulgar. În Marea Britanie nu ai voie mai mult de două săptamâni să circuli cu o maşina înmatriculată într-un alt stat. La fel şi în Germania", a spus Cristian Bică, preşedintele Asociaţiei dealerilor Ford din România, în cadrul conferinţei Mediafax Talks about Auto Industry.

În plus, Bică a subliniat  că din cauza faptului că la înmatriculare nu se cere dovada plăţii TVA, multe persoane importă maşini la mâna a doua fără a plăti TVA nici în Germania şi nici în România. În condiţiile în care în România TVA-ul este de 24%, printre cele mai mari valori din Europa, dealerii auto oficiali nu pot concura cu cineva care nu plăteşte niciun impozit şi nici TVA.

"Uniunea Europeană este o piaţă liberă, nu trebuie restricţionată. În ceea ce priveşte maşinile înmatriculate în Bulgaria acestea sunt verificate de Ministerul Afacerilor Interne. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO