Auto

Blue Air şi-a majorat traficul cu 55% în primul semestru şi a ajuns la 2,2 milioane de pasageri

Gheorghe Răcaru, directorul general al companiei aeriene, lucrează în cadrul Blue Air de la înfiinţarea companiei

Gheorghe Răcaru, directorul general al companiei aeriene, lucrează în cadrul Blue Air de la înfiinţarea companiei

Autor: Mirabela Tiron

26.07.2017, 00:05 803

Blue Air, cea mai mare companie aeriană cu capital privat românesc, a transportat 2,26 milioane de pasageri în prima jumătate a anului, faţă de 1,46 milioane de pasageri în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit oficialilor companiei. Transportatorul a reuşit să bifeze astfel o creştere cu 55% a traficului de pasageri, potrivit calculelor ZF, peste nivelul de 37% raportat de principalul concurent Wizz Air, care a ajuns la 3,3 milioane de pasageri în primul semestru.

„Creşterea numărului de pasageri a fost determinată de introducerea a peste 30 de rute noi, mărirea frecvenţelor pe rutele existente (de exemplu între Bucureşti şi Roma operăm acum trei zboruri pe zi, faţă de doar un zbor pe zi anul trecut) şi mărirea flotei cu aeronave cu capacitate mai mare”, a declarat Gheorghe Răcaru, şeful companiei aeriene.

Blue Air a avut în aest an cea mai accelerată expansiune, punând pe harta zborurilor noi destinaţii externe dar şi interne. Transpor­tatorul aerian şi-a consolidat operaţiunile pe rutele vechi dar a pariat şi pe noi destinaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO